​Πέρασε και δεν ακούμπησε το πνεύμα των Χριστουγέννων στην σχέση του Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς!!! Σήμερα ο υπουργός Υγείας έδειξε την πόρτα της εξόδου από τον ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς που δεν θα δεχτούν να μεταφερθούν στο ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του πορίσματος της επιτροπής αξιολόγησης για τον νέο ΕΟΠΥΥ που μεταξύ άλλων προβλέπει την μετατροπή του σε ασφαλιστικό φορέα - ο κ.Γεωργιάδης ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής πως ο ΕΟΠΥΥ θα κρατήσει μόνο τα φαρμακεία και όλες οι υπόλοιπες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ.

Με τα νέα δεδομένα, ο υπουργός Υγείας, διευκρίνισε πως όσοι γιατροί το επιθυμούν - ακόμη και όλοι - μπορούν να επιλέξουν το ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Όσοι το επιλέξουν και έχουν και ιδιωτικό ιατρείο θα πρέπει να το κλείσουν και να καταθέσουν τα σχετικά παραστατικά εξήγησε, κάτι που σημαίνει πως οι υπόλοιποι θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Από την πλευρά τους οι γιατροί, κάνουν λόγο για «καθαρά εκδικητικό μέτρο». Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας υποστήριξε πως όλα αυτά επειδή ο Άδωνις Γεωργιάδης πρέπει να δώσει 10.000 διαθεσιμότητες, όπως είπε, στην Τρόικα, και όχι για να γίνουν καλύτερες οι υπηρεσίες υγείας.

Ο κ.Βαρνάβας κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για εκδικητική πρόθεση αναφορικά με το θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Βαρνάβας ζήτησε να συνεχίσει ως έχει ο ΕΟΠΥΥ, δηλ. να συνεχίσει να είναι και πάροχος, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον κατηγόρησε πως άλλαξε γνώμη κι ότι είχε συμφωνήσει με την λύση του ΕΣΥ.

«Είστε ψεύτης. Η γραπτή πρόταση σας λέει διαφορετικό πράγμα. Μιλά για ενιαίο σύστημα. Για να συνεννοούμαστε. Αναιρείτε τώρα τη γραπτή πρόταση σας, προκειμένου να μην δυσαρεστήσετε κανένα. Απαντήστε ξεκάθαρα. Αυτό που λέτε σήμερα είναι άλλο, αφορά δύο συστήματα» είπε ο κ.Γεωργιάδης

«Αν αυτό είναι ένα καλό πεδίο για να παίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπούμε σε αυτό. Ζητάμε οι προσλήψεις να γίνουν με νέους γιατρούς, δεν προσδοκούμε να διαλυθεί ΕΟΠΥΥ για να πάρουμε γιατρούς», τόνισε ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Τέλος, ο κ. Βαρνάβας έκανε λόγο «για υγειονομική βόμβα με έξι εκαττομμύρια πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία», ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι «λειτουργεί τιμωρητικά και ότι τις προτάσεις του καθοδηγεί η εκδίκηση».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο υπουργός είχε σφοδρή αντιπαράθεση και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την οποία ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Ξανθος χαρακτήρισε "τόπο εξορίας".

Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να τα έχει καλά με όλους, έκανε λόγο για αισχρούς λαϊκιστές, τόνισε ότι οι εποχές της ευκολίας έχουν περάσει, ενώ προειδοποίησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αν νομίζουν ότι θα πάρουν έτσι την εξουσία γελιούνται.