Εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος μέσω σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα στον κλάδο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας κατατέθηκε από τον Πάνο Ξενοκώστα, επικεφαλής Αμερικάνικου επενδυτικού σχήματος, με βάση την ανταπόκριση στο ευρύτερο κάλεσμα του πολιτικού κόσμου για επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής και ειδικά της βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Επενδύσεις που μπορούν να ξεπεράσουν τα 100εκ. δολάρια στην πενταετία με κεντρικό πυρήνα την αξιοποίηση της Υψηλής Κατάρτισης του Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΑΒ.

«Ο μέσος εργαζόμενος της ΕΑΒ έχει μόνο να περιμένει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον», δήλωσε επεξηγώντας την πρόταση ο Πάνος Ξενοκώστας και συνέχισε «δηλώνουμε το παρόν σε οποιαδήποτε διαδικασία αφορά στο μέλλον της Αεροπορικής Βιομηχανίας με σκοπό να φέρουμε νέες δραστηριότητες που υπηρετούν το Ελληνικό δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία».

Το επενδυτικό πλάνο 5ετίας ποσού 100εκ. δολαρίων σε εκτιμήσεις:

1. Επενδύσεις της εταιρίας μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή άλλης ΧΡΟ δομής $100εκ.

2. Πωλήσεις: $1,1δις

3. Εξαγωγές επί των συνολικών πωλήσεων: 61%

4. Εξαγωγές επί των συνολικών πωλήσεων: $671εκ.

5. Θέσεις εργασίας: 1560

6. Έσοδα για το Κράτος μέσω της διανομής μερίσματος: $50εκ.

7. Αξία κτήσης μετοχών για το Κράτος στο τέλος της πενταετίας: $240εκ.

8. Έσοδα για την εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς κτλ: $250εκ.

Το επενδυτικό πλάνο 5ετίας ποσού 100εκ. δολαρίων, σε δράσεις καινοτομίας:

Διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων στην Πελοπόννησο, το πλέον σύγχρονο, για την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Αφρικής

Το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο στον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών, με συγκριτικό πλεονέκτημα για ανάληψη και συμβολαίων σε γειτονικές Χώρες

Κέντρο Αριστείας Υποστήριξης κινητήρων Αεροσκαφών και Ελικόπτερων, που αυτή την στιγμή γίνεται στο εξωτερικό

Παγκόσμια πρωτοπορία στην Υποστήριξη όλου του στόλου πτητικών μέσων σε μοντέλο κόστους ανά ώρα πτήσης. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία θα γνωρίζουν και θα προϋπολογίζουν από την αρχή της χρονιάς το ακριβές κόστος ανάλογα τον χρόνο πτήσης (μια μαθηματική πράξη μόνο θα αρκεί), η ΠΑ και τα Σώματα Ασφάλειας θα έχουν διαθεσιμότητα ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες. Θα μειωθούν οι σπατάλες κατά 10-15% στο συνολικό κόστος λειτουργίας.

Επέκταση σε γειτονι��ές Χώρες

Συμμετοχή, αυξανόμενη, σε Διεθνείς Συμπαραγωγές νέων αεροσκαφών

Ανάπτυξη σε 4 Ηπείρους. Παρουσία σε Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Χώρες του Κόλπου και Βόρειας Αφρικής

Ιδιαίτερη σημασία στην πρόταση έχει η διασφάλιση του εθνικού χαρακτήρα της νέας εταιρίας: «Υπάρχουν τρόποι, και για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος σε θέματα εθνικής σημασίας. Πάνω από όλα τα επιχειρηματικά πλάνα, θέλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα την ελληνική οικονομία και βιομηχανία, είμαστε Έλληνες», δήλωσε ο Πάνος Ξενοκώστας.