Απίστευτο και όμως ελληνικό …. ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει τον εαυτό του!!!! Αν και ο κ.Στουρνάρας αρχικά υποστήριξε στην Γαλλική εφημερίδα LIBERATION πως η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, στην συνέχεια με... συνοπτικές διαδικασίες τα μάζεψε!

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την δημοσίευση των λεγομένων του κυρίου Στουρνάρα, το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή, ο κ. Στουρνάρας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μαζεύει τα λεγόμενα του!

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζουν πως "δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών", εξηγώντας πως «ο κ.Στουρνάρας ανέφερε παραδείγματα εξαιρέσεων από τους γενικούς κανόνες φορολόγησης που μειώνουν το φορολογικό βάρος»

Παράλληλα σύμφωνα με το επίσημο απομαγνητοφωνημένο μέρος της συνέντευξης, οι ακριβείς δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών έχουν ως εξής:

Υπουργός: Θα σας δώσω έναν πίνακα της Eurostat, ο πιο τελευταίος, που δείχνει πράγματι ότι όσον αφορά τους ονομαστικούς συντελεστές είμαστε σε επίπεδο Πορτογαλίας, Ισπανίας κτλ. Αν δείτε, όμως τα, effective tax rates, που παίρνουμε ανά κατηγορία, αυτά είναι πολύ χαμηλά.

Ερώτηση: Έχει σχέση με τις φοροαπαλλαγές;

Υπουργός: Υπάρχουν πολλές φοροαπαλλαγές, πιο πολλές από την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι για παράδειγμα ο ΦΠΑ στα νησιά. Υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Οι αγρότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο το 2015, με βάση εισοδήματα κανονικά, με πολύ μικρό φορολογικό"