Ένα προαπαιτούμενο έχει απομείνει ανοικτό για την απόδοση στην Ελλάδα της δόσης του καλοκαιριού ύψους 1 δισ., σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της τηλεόρασης του Star Θάνος Αθανασίου.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος προσδιόρισε πως το προαπαιτούμενο σε εκκρεμότητα έχει να κάνει με το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Προσδιόρισε την πιθανή επιστροφή της τρόικας την επόμενη εβδομάδα, όπως χαρακτηριστικά είπε ��αναφέρουν δημοσιευμένες πηγές».

Ο ίδιος αξιωματούχος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες ότι την Δευτέρα στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν γνώση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το κομμάτι των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και οι διαπραγματεύσεις για την λεγόμενη τέταρτη αξιολόγηση, αυτή του Δεκεμβρίου.

Ακόμη είπε πως το Euro Working Group (EWG) έχει πληροφορηθεί αρμοδίως πως οι δύο αξιολογήσεις είναι σε εκκρεμότητα. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα γίνει οποιαδήποτε τηλεδιάσκεψη για οποιαδήποτε θέμα σχετίζεται με κομμάτια της ανοιχτής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως ο φόρος ακινήτων: «Τέτοια τηλεδιάσκεψη ή άλλου τύπου δεν θα γίνει σήμερα ούτε τις επόμενες ημέρες».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως όταν το προαπαιτούμενο που εκκρεμεί κλείσει τότε το EWG θα δράσει άμεσα για να πάρει τις δέουσες αποφάσεις.