Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η νέα συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας με εκπροσώπους της ομοσπονδίας διοικητικών υπάλληλων. «Ο εξορθολογισμός του Δημοσίου είναι εθνικός στόχος», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του Θ. Πελεγρίνη και επιμένοντας να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Ο υπουργός επανέλαβε στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους, καθώς με την κινητικότητα θα εξασφαλίσουν άλλες θέσεις στις πανεπιστημιακές δομές. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, όπως ανέφεραν οι ίδιοι, δεν έλαβαν τις εγγυήσεις που ζήτησαν.

«Η διαθεσιμότητα ήταν για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εθνική υποχρέωση. Για την Κυβέρνηση διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις. Στόχος της ��υβέρνησης παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Σχετικά με την παραπομπή Πελεγρίνη στο πειθαρχικό, ο υπουργός τόνισε: «ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνης, σε αντίθεση με τους 7 Πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων, που επηρεάστηκαν από τη διαθεσιμότητα, με την απραξία του κράτησε και κρατά το Ίδρυμα κλειστό. Τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους λόγους που κατανοεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, και τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει σήμερα, πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ πρέπει να ανοίξουν το πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο. Το δημόσιο πανεπιστήμιο υπάρχει χάριν των φοιτητών του και λειτουργεί για να υπηρετεί την προοπτική της Ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε ο υπουργός, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι γενικές συνελεύσεις των διοικητικών για την περαιτέρω στάση τους.