Προκαταρκτική εξέταση για τη μελέτη οικοδόμησης της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης και του Μικρού Καβουριού ενόψει της αποκρατικοποίησής του, ξεκινά άμεσα ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την σύρραξη στο περιφεριακό συμβούλιο Αττικής όπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στα χέρια με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό με αφορμή την συζήτηση για την περιβαλλοντική μελέτη για το συγκεκρι��ένο έργο. Η έρευνα του κ. Δραγάτση ξεκινά άμεσα με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα Νίκου Γαλανού, η μηνυτήρια αναφορά του οποίου που κατατέθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς ήταν η αφορμή για την παρέμβαση. Ο Νίκος Γαλανός, είναι Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, και παλιός βουλευτής του ΣΥΝ και με την αναφορά καταγγέλλει κατήγγειλε συγκεκριμένες πράξεις, που οδηγούν – κατά την άποψή του- σε «ξεπούλημα» του φιλέτου.

Η έρευνα θα στραφεί προς το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική τράπεζα, καθώς σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά οι όροι διακήρυξης για τον διαγωνισμό παραχώρησης δίνουν τη δυνατότητα στον νέο ιδιοκτήτη να αξιοποιήσει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα της έκτασης για την ανέγερση κατοικιών. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα οι όροι διακήρυξης έθεταν ότι 8.600τμ μπορούν να διατεθούν για κατοικίες. Ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως αναφέρεται, αντίκειται σε προεδρικό διάταγμα τις 01/03/2004, βάσει του οποίου απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση της έκτασης ως κατοικία. Ωστόσο, η υπόθεση δεν σταματά εδώ, σύμφωνα πάντα με τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Γαλανού, καθώς τα 8.600 τμ μετατράπηκαν σε 39.600τμ, τα οποία μάλιστα πωλούνται, όπως λέει, σε εξευτελιστική τιμή.​

Σήμερα πάντως κατατέθηκαν οι βελτιωτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα.