Έτοιμους να σπεύσουν προς τις ελληνικές μετοχές περιγράφει τους επενδυτές το CNBC σε δημοσίευμ�� που τονίζει ότι το Χρηματιστήριο ως αναδυόμενη αγορά είναι ελκυστικό.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, η Ελλάδα είναι η πρώτη αγορά μετοχών που υποβαθμίστηκε από αναπτυγμένη σε αναδυόμενη και αυτό ενδεχομένως να εκτινάξει τις δραστηριότητες, να βοηθήσει την αύξηση των τιμών των μετοχών και τα επίπεδα του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Πριν την υποβάθμιση, η Ελλάδα δεν ήταν ακριβώς ένα πεδίο υψηλής ανάπτυξης, ούτε η τυπική αναδυόμενη αγορά και συνεπώς δεν βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Ωστόσο, το γενικό κλίμα για τη χώρα έχει βελτιωθεί. Η κυβέρνηση έχει προβλέψει πρωτογενές πλεόνασμα, η χώρα είναι έτοιμη να εξέλθει της εξαετούς ύφεσης και είναι πιθανό το χρέος της να αναδιαρθρωθεί κατά το επόμενο έτος, ακόμη και αν η πραγματική της οικονομία χρειαστεί περισσότερο καιρό για να ανακάμψει» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι η Αθήνα θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές «επειδή οι αναδυόμενες αγορές συνιστούν ένα μικρότερο και πιο επικίνδυνο πεδίο επενδύσεων».

«Ακόμη κι αν οι ελληνικές μετοχές δεν φαίνονται φθηνές, ίσως αποτελέσουν μία από τις πιο συνετές επιλογές. Άλλωστε, οι εταιρείες που κατάφεραν να επιβιώσουν της οικονομικής συρρίκνωσης του 25% τα τελευταία τέσσερα έτη, είναι ελκυστικές στους επενδυτές» προσθέτει το αμερικανικό μέσο και καταλήγει: «Το πιο καταπληκτικό παράδοξο είναι ότι η υποβάθμιση θα προσελκύσει γρήγορα ξένα κεφάλαια, τα οποία στην πραγματικότητα ίσως να βοηθήσουν μία εκκολαπτόμενη τοπική ανάκαμψη να επιτύχει ανάπτυξη πέραν του χρηματιστηρίου».