​Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού – εντός του Δεκεμβρίου δηλαδή- προανήγγειλε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Αν και ο υπουργός Εργασίας δεν έδωσε διευκρινήσεις, ωστόσο τόνισε πως τον Οκτώβριο για δεύτερο συνεχή μήνα, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίαζουν αύξηση κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια!

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα δε χρειάζεται πλέον νέους υπαλλήλους και αυτό γιατί με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» θα απελευθερωθούν εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης και οι οποίοι θα κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες.

Την ίδια ώρα ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση 60 αυτοκινήτων στο σώμα επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ).

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά στα ταμεία και αν δεν εξευρεθούν ζεστές εισφορές, το σύστημα θα καταρρεύσει.

«Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητρόπουλος, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ.Βρούτση

«Διαφωνώ κάθετα μαζί σας», απάντησε ο Υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014 όπως δόθηκαν και το 2012 και το 2013 όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορεία.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα κλείσει στα 28,3 δις ευρώ, ενώ τα έσοδα από πρόστιμα αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR Εκπομπή Live U