​Με επείγουσες διαδικασίες και υπό τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση της «Κύρωσης των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων», που μεταξύ άλλων προβλέπει αυξήσεις στα διόδια έως και 60%, αλλά και εκπτώσεις εξίσου υψηλές για τους οδηγούς ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων.

«Το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα θετικό για τη χώρα. Πρόκειται να επενδυθούν το επόμενο χρονικό διάστημα πόροι που θα αποδώσουν σημαντικά οφέλη για την οικονομία, περίπου 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα τρία χρόνια έως 2015 και θα δημιουργήσουν 20.000 άμεσες θέσεις εργασίας. Οι κατασκευές λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και οι τοπικές οικονομίες θα αποδώσουν σημαντικά οφέλη και θα έχουν σημαντικά έσοδα» είχε δηλώσει επ'αυτού ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Οι επείγουσες διαδικασίες επελέγησαν προκειμένου να μην χαθούν τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ και κατά συνέπεια η κύρωση θα ψηφιστεί έως και τις 10 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον Όλι Ρεν για το περιεχόμενο των συμβάσεων.