​Την κατηφόρα έχουν πάρει οι πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών (PCs) παρά τον βομβαρδισμό προϊόντων από τις κατασκευάστριες εταιρίες και την ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας σε αυτά!

Η πτώση-ρεκόρ το 2013, σύμφωνα με την εταιρεία International Data Corporation (IDC), εκτιμάται ότι θα φθάσει το 10,1%, ενώ οι πωλήσεις PCs σημειώνουν συνεχή υποχώρηση εδώ και 1,5 χρόνο!

Οι απώλειες των προσωπικών υπολογιστών, επιτραπέζιων και φορητών, οφείλονται κυρίως στη στροφή του ενδιαφέροντος των καταναλωτών προς τους υπολογιστές-ταμπλέτες και τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα.

«Ίσως η βασικότερη αιτία ανησυχίας για τη μελλοντική ζήτηση PCs είναι η έλλειψη λόγων για να αντικαταστήσει κανείς ένα παλαιότερο σύστημα» δήλωσε ο αναλυτής της IDC Τζέι Τσου, σύμφωνα με το BBC.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών αναμένεται να συνεχίσουν την καθοδική πορεία τους και το 2014, αν και με μικρότερο ρυθμό.

Ακόμα και στις αγορές των αναπτυσσομένων χωρών, όπου ως τώρα οι πωλήσεις PCs κινούνταν ανοδικά, του χρόνου αναμένεται να καταγραφεί κι εκεί πτωτική τάση, επίσης εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις φθηνές ταμπλέτες με Android.