Για το καυτό θέμα των πλειστηριασμών μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Δεν έχουμε κάνει ποτέ επικοινωνιακά τρικ. Είμαστε σαφέστατοι, είμαστε ξεκάθαροι και θα προστατευθούν οι αδύναμοι, θα προστατευθούν τα φτωχά και τα μεσαία νοικοκυριά. Δεν θα επιτρέψουμε μία τέτοια αλλαγή» τόνισε ο κ.Κεδίκογλου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 .

Σχολιάζοντας τον άδικο χαμό της 13χρονης Σάρας από αναθυμιάσεις του μαγκαλιού, ο κ. Κεδίκογλου είπε «Ήταν ένα αγγελούδι που έφυγε στα 13 του χρόνια με τον πλέον τραγικό τρόπο. Μας συγκλόνισε όλους».

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση περί απελευθέρωσης των απολύσεων, στην εκπομπή του STAR και του Νίκου Χατζηνικολάου "στον Ενικό", ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Αυτό που είπε ο κ. Βρούτσης είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μία εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές».

Αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ.Κεδίκογλου αναφερόμενος στις δυσκολίες επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα είπε «πιστεύω ότι αυτοί που πρέπει, ακούν τον κ. Σόιμπλε».

«Ο κ. Σόιμπλε είναι μια διεθνής προσωπικότητα, έχει διεθνές ακροατήριο, και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να τύχει σεβασμού» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας το άρθρο του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

«Προχωράμε σε ένα πολύ δύσκολο σκηνικό καταφέραμε να φρενάρουμε την πτώση, έχουν συσσωρευτεί ενδείξεις σε επίπεδο δεικτών της οικονομίας, αλλά αυτό πρέπει να φτάσει στον απλό πολίτη, στην καθημερινότητά του» αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι δείχνουν όλες ισοδυναμία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια έχουμε μια κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες, αλλά αναγκαίες, αποφάσεις, και από την άλλη μια αξιωματική αντιπολίτευση που λέει «ναι σε όλους», υπόσχεται τα πάντα στους πάντες κι όμως βρίσκεται «ταβανιασμένη» στα ίδια ποσοστά εξήγησε.

Ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ καλή η συνεννόηση Βενιζέλου - Σαμαρά όπως φάνηκε από τη χθεσινή τους συνάντηση.

Μιλώντας για το ΧΑΟΣ στην Παιδεία, ο κ.Κεδίκογλου είπε πως «δεν τίθεται θέμα Αρβανιτόπουλου, η σημερινή κατάσταση στα πανεπιστήμια πρέπει να τερματιστεί, το αδιέξοδο το χρεώνονται όσοι επέδειξαν ρεσιτάλ αδιαλλαξίας»

«Δεν είναι δυνατόν διοικητικοί υπάλληλοι για τους οποίους υπάρχουν δεσμεύσεις ότι δεν θα απολυθούν να κρατάνε με τσαμπουκά κλειστά τα πανεπιστήμια... να μη σχολιάσω την εικόνα ενός πρύτανη το πανεπιστήμιο του οποίου φλέγεται και αυτός δίνει παραστάσεις στην αλλοδαπή, θα είχαν πέσει να φάνε έναν πολιτικό αν έκανε το ίδιο» πρόσθεσε.