«Δεν θέλουμε να πετάξουμε τον κόσμο στον δρόμο» δήλωσε για τους πλειστηριασμούς ακινήτων στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. Όπως όμως πρόσθεσε, η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της προστασίας μόνο αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη και ότι για τον ίδιο λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές.

Κατά τον Ο' Κόνορ, το ζήτημα των πλειστηριασμών πρέπει να ρυθμιστεί κατά τέτοιο τρόπο που να μην υπάρχουν περιθώρια κατάχρησης, όπως συμβαίνει με το σύστημα που ισχύει και έχει ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να μην μπορούν να δανείσουν την πραγματική οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν δήλωσε επίσης ότι δεν προβλέπεται επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου και ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως. Ο Ο’ Κόνορ ανέφερε ακόμα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά και ότι παραμένουν ανοιχτά ζητήματα.

Όπως έγινε γνωστό επίσης ο κ. Ρεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο κ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας και ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.