Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Σε ρινγκ μετατράπηκε η χθεσινοβραδινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Αν και βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η ιδιωτικοποίηση του "Αστέρα" Βουλιαγμέν��ς, στη συνεδρίαση κυριάρχησαν σκηνές φαρ-ουέστ με κλωτσιές, μπουνιές και βρισιές.

Πρωταγωνιστές στα επιεσόδια ήταν δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια πλευρά και συγκεκριμένα οι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς που έχουν εκλεγεί περιφερειακοί σύμβουλοι και από την άλλη ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο στενός του συνεργάτης και πρώην αναπληρωτής νομάρχης Χάρης Πασβαντίδης και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη κύριος Γ��ωργίου. Αφορμή για τα επεισόδια αποτέλεσαν οι έντονες αμφισβητήσεις των δυο "πασοκογενών" βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και συμβούλων από άλλες παρατάξεις) για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ιδιωτικοποίηση του ξενοδοχείου, την οποία θεωρούν πρόχειρη και ότι δεν αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν -κατά την άποψή τους- στον παραλιακό δήμο.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης του κόμματός τους από τη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη -που έχουν κάνει μαζί με άλλους περιοίκους κατάληψη στο κάμπινγκ της Βούλας-, οι οποίοι είχαν έρθει να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συμβουλίου, αρχικά διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Κουβέντα στην κουβέντα όμως, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε επικίνδυνα και οι κύριοι Παναγούλης και Τσουκαλάς επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση, με προφανή σκοπό να μην ψηφιστεί η μελέτη περιβάλλοντος και να παραγγελθεί νέα που να μην αμφισβητείται, όπως έλεγαν, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να αποσυρθεί. Έτσι δεν τους επηρέασε ότι ο περιφεριεάρχης είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών κι επιτέθηκαν εναντίον του και εναντίον του κυρίου Πασβαντίδη, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Επακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς ενεπλάκησαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας, με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν ύβρεις, αλλά και μπουνιές και κλωτσιές. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά η συνεδρίαση είχε ήδη μετατραπει σε ρινγκ.

Τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε για να αποκατασταθεί η ηρεμία. Όταν επανάρχισε, η μελέτη περιβάλλοντος ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, χωρίς να πάψει παντελώς η ένταση.