Στην αποκάλυψη ότι στην συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας εκτός από τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται και εθελούσιες έξοδοι από οργανισμούς, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου προχώρησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή του STAR Live U και την Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως, όμως, έσπευσε να διευκρινίσει, δεν θα έχουν σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών. «Στο παρελθόν υπήρχαν "χρυσές'' εθελούσιες έξοδοι, τις οποίες το ελληνικό δημόσιο και οι φορολογούμενοι πλήρωναν πολλαπλά» .

Αναφερόμενη στην πορεία του έργου της αξιολόγησης των φορέων από τα επιμέρους υπουργεία σημείωσε ότι «πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους, σχετικά με το αν επιτελούν αποτελεσματικά τον σκοπό τους και αν αυτός ο σκοπός συνεχίζει να υφίσταται, διότι υπάρχουν και οργανισμοί-φαντάσματα».

Η υφυπουργός τόνισε «πως έχουν ψηφιστεί συγχωνεύσεις φορέων αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διοικητικό επίπεδο οι αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών τους. Πρέπει να σταματήσουμε να πατάμε σε δυο βάρκες. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να συμβάλει στη διοικητική διαδικασία και να έχει γνώμη, όμως η αξιολόγηση γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία».

Τέλος, η υφυπουργός επανέλαβε ότι «για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα υπάρχουν και 15.000 προσλήψεις. Περίπου 11.000 νέοι άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν περάσει από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν, κατά προτεραιότητα, σε θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις επανατοποθετήσεις».

ΒΙΝΤΕΟ STAR