​Οι δημόσιες συμβάσεις, η εξυγίανση των τραπεζών, αλλά και οι κρατικές ενισχύσεις βρέθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στο επίκεντρο των συναντήσεων του αρμόδιου Ευρωπαίου Επίτροπου για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες κ. Μισέλ Μπαρνιέ με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στην συνάντηση του Γάλλου Επιτρόπου με τον κ. Χατζηδάκη εξετάσθηκαν οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και η πολιτική για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ειδικότερη αναφορά έγινε στο σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών που εφαρμόζεται ήδη, στην Ενιαία Αρχή Προμηθειών και στο νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών συζήτησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης της οικονομίας, αλλά και θέματα σχετικά με την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την εξομάλυνση των συνθηκών παροχής ρευστότητας στην οικονομία.