​Τα πυρά εναντίον του υπουργού Οικονομικών συνεχίζονται … Μετά το χθεσινό «άδειασμα» από τους κυρίους Σταϊκούρα, Παπαμιμίκου και Κακλαμάνη, σήμερα ο κ.Στουρνάρας δέχτηκε σκληρή κριτική και από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη!

Η βουλευτής της ΝΔ απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ.Στουρνάρα πως στην Ελλάδα δεν έχουμε υπεφορολόγηση, τόνισε το εντελώς αντίθετο!

«Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφολόγηση των ελλήνων» είπε η κ.Μπακογιάννη και πρόσθεσε «Αν είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο για να καλύψουμε ανάγκες του προϋπολογισμού είναι μία αντίληψη, όμως αν πρέπει να αυξήσουμε τη φορολόγηση για να φτάσουμε το μέσο όρο της Ευρώπης, τότε είναι πολύ σοβαρό ζήτημα».

Η βουλευτής της ΝΔ πάντως άφησε αιχμές και για τους ρυθμούς της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι το κενό που αφήνει η άρνηση της αντιπολίτευσης, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το καλύψει και «πρέπει να προχωρήσουμε με ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους από ότι σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος απαντώντας στην κριτική της κ. Μπακογιάννη, επέμεινε στην άποψη του ότι οι έλληνες δεν υπερφορολογούνται τονίζοντας ότι «οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ ανήλθαν στο 22,8% το 2012, όταν είναι 25,7% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη.

«Σε συνολικά επίπεδα η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται. Αυτό υποκρύπτει μια συνεχή στρέβλωση. Οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβαρύνονται σημαντικά περισσότερο από εκείνους που συστηματικά φοροδιαφεύγουν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι τα συνήθη υποζύγια και κάποιοι άλλοι φοροδιαφεύγουν» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών .

Στο ίδιο μήκος με την κυρία Μπακογιάνννη και οι βουλευτές της ΝΔ Α.Ντινόπουλος και Α.Λυκουρέντζος, οι οποίοι δεν δίστασαν να τα βάλουν με τον υπουργό Οικονομικών, κάνοντας μάλιστα τις δικές του υποδείξεις σε αυτόν!

«Να σταματήσει ο κ. Στουρνάρας να δοκιμάζει τις αντοχές των βουλευτών γιατί κάποια στιγμή θα πάψουν να υπάρχουν. Γιατί ο κ. Στουρνάρας δεν ψάχνει να βρει τους αληθινούς φοροφυγάδες;» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο κ.Ντινόπουλος, ασκώντας κριτική στον ΥΠΟΙΚ, γιατί έφυγε από την επιτροπή και τον χαρακτήρισε "απόντα Στουρνάρα".

«Υπάρχει αισιοδοξία από τον υπουργό που δεν δικαιολογείται χρειάζεται σύνεση και μετριοπάθεια. Δεν πάτε καλά με τις αποκρατικοποιήσεις. Το κράτος παραμένει ανάλγητο και με μίσος σε όποιον πάει να δημιουργήσει» δήλωσε από την πλευρά του ο κ.Λυκουρέντζος