​Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας , αποκλείοντας νέα οριζόντια μέτρα αλλά και δημοσιονομική χαλάρωση.

«Αν ή Ελλάδα παρασυρθεί σε δημοσιονομική χαλάρωση θα εξαφανίσει άμεσα κάθε προοπτική βραχυπρόθεσμης και μεσο-μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης» προειδοποίησε ο κ.Στουρνάρας, εκτιμώντας πως «ο προϋπολογισμός του 2014 θα είναι ο προϋπολογισμός της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά από έξι χρόνια ύφεσης».

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί του προϋπολογισμού του 2014, ο κ. Στουρνάρας επα��έλαβε ότι ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει νέες περικοπές όμως περιλαμβάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα ο υπουργός κάλεσε όλους τους βουλευτές να τις στηρίξουν και επειδή εκτίμησε ότι δεν θα το πράξουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, τους ζήτησε τουλάχιστον να σταματήσουν την καταστροφολογία.

«Η ελληνική οικονομία αργά αλλά σταθερά αλλάζει την πορεία της και από παράγοντας αστάθειας γίνεται παράγοντας σταθερότητας», συνέχισε ο κ.Στουρνάρας, προειδοποιώντας ωστόσο πως «ο δρόμος που έχει να διανύσει η χώρα είναι ακόμη μακρύς, όμως η χώρα μας σύντομα, συντομότερα από ό,τι λένε Κασσάνδρες, θα ακολουθήσει το δρόμο των χωρών της ευρωζώνης».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο υπουργός την κάλεσε να επιδείξει περισσότερη υπευθυνότητα και όχι ισοπεδωτική λογική, προσθέτοντας ότι « οφείλει να πάψει να είναι αρνητής των πάντων».