Θα κατασκευαστεί τελικά και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Ολυμπία-Τσακώνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Κατσιφάρα Απόστολο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Καφύρα Χαράλαμπο, τους ��ουλευτές Δυτικής Πελοποννήσου, καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την υλοποίηση του οδικού άξονα προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά με τη συμφωνία για την επανεκκίνηση των εργασιών είχε ανακοινωθεί πέρσι ότι η Ολυμπία Οδός θα έφτανε τελικά μέχρι την Πάτρα και ο υπόλοιπος οδικός άξονας μέχρι την Ολυμπία και την Τσακώνα θα παραπεμπόταν για κατασκευή σε απροσδιόριστο μελλοντικό χρόνο. Αντίστοιχη περικοπή εργασιών έγινε και στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος επίσης αναμένεται με βάση τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη να κατασκευαστεί στο σύνολό του.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός δήλωσε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα μπαίνει σιγά-σιγά, αλλά σοβαρά, ξεκάθαρα και αποφασιστικά, σε μια φάση ανασύνταξης και θετικής πορείας. Το πρώτο έμπρακτο σήμα σεαυτή την κατεύθυνση, είναι οι επενδύσεις και οι υποδομές στις μεταφορές. Θέλω να σας πω λοιπόν, ό,τι ξεκινάνε τώρα οι οδικοί άξονες. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις, πολύχρονες, καθώς επίσης και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Μερικά έργα συντμήθηκαν, για παράδειγμα ο αυτοκινητόδρομος της «Ολυμπίας Οδού», δεν περιλαμβάνει το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Σας κάλεσα λοιπόν εδώ σήμερα για να σας ανακοινώσω πως είναι πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης, όλα τα έργα που εξαιρέθηκαν λόγω σύντμησης, να πραγματοποιηθούν. Όχι ότι κάνουμε χάρη σε κανέναν, αλλά γιατί οι υποδομές στις μεταφορές είναι αναγκαία προϋπόθεση παντού για να ξαναξεκινήσει η χώρα. Ανακοινώνω λοιπόν σήμερα την άμεση πραγματοποίηση, την άμεση κατασκευή του έργου Πάτρα-Πύργος - Τσακώνα, μέρος του αυτοκινητοδρόμου της «Ολυμπίας Οδού». Η Ηλεία είναι ένας αγροτικός, παραγωγικός νομός αλλά ταυτόχρονα και τουριστικός, από τους πρώτους νομούς στη χώρα στην κρουαζιέρα
».