Πριν 5 ημέρες μας έκανε τον σκληρό, κάνοντας δηλώσεις τύπου «δεν καταλαβαίνω τη φασαρία στην Ελλάδα, στο τέλος θα τα πάρουν τα μέτρα», σήμερα όμως και λίγο πριν αγκαλιαστούν ξανά Μέρκελ και Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, ο κ.Όλι Ρεν κάνει δηλώσεις συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό.

«��νωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα και για κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ρεν κατά την διάρκεια της παρουσίασης της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη στην ΕΕ.

Μάλιστα, ο κ.Ρεν επεσήμανε πως λαμβάνονται υπόψη τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ενόψει και της επικείμενης έκθεσης που πρόκειται να καταρτιστεί τον Δεκέμβριο.

Γενικότερα, ο κ. Ρεν καθόρισε ως προτεραιότητες για την έναρξη διαλόγου σχετικά με τις προϋποθέσεις επιστροφής της ΕΕ στην ανάπτυξη, την προώθηση βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της αύξησης των εξαγωγών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος για την Απασχόληση, Λάσλο Άντορ, που επίσης συμμετείχε στη σχετική συζήτηση, αναγνώρισε τα εκτενή προβλήματα ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και υπογράμμισε τη βελτίωση που σημειώνεται στην απορρόφηση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία.