​Στους ρυθμούς της τρόικας δεν κινείται μόνο ο καιρός με μπόρες, χαλάζι και καταρρακτώδεις βροχές αλλά και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου εκεί βρίσκονται από τις 9:30 το πρωί οι εκπρόσωποι των δανειστών για την συνέχιση της δύσκολης διαπραγμάτευσης!

Αν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά είναι καλυμμένη ως προς τα προαπαιτούμενα, ωστόσο παραμένει stand by γιατί με την τρόικα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος!

Τι έχει στα χέρια του το υπουργείο:

-Έχει τον κατάλογο των 12.500 δημόσιων υπαλλήλων του «πρώτου κύματος» διαθεσιμότητας (Σεπτεμβρίου). .

- Προχωρούν τα σχέδια αξιολόγησης της στελέχωσης των υπουργείων και των οργανισμών που εποπτεύουν. Πιο συγκεκριμένα, ενώ στόχος ήταν να αξιολογηθούν 400.000 εργαζόμενοι , τελικά έχουν αξιολογηθεί περισσότεροι φορείς 410.000 υπάλληλοι!!

- Ο στόχος των 2.000 απολύσεων ως τον Σεπτέμβριο θεωρείται ότι και αυτός έχει επιτευχθεί [μιλούν μάλιστα για 2.730 απολύσεις, στις οποίες περιλαμβάνουν 2.000 πρώην εργαζόμενους στην ΕΡΤ, 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων («επίορκοι»)]. Υπενθυμίζουμε πως η τρόικα αμφισβητεί το να προσμετρηθούν στις απολύσεις: οι απολυμένοι της ΕΡΤ, προτού υπάρξει το νέο τελικό σχήμα της ΝΕΡΙΤ, οι συμβασιούχοι «των προσωρινών διαταγών»,οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και ΕΛΒΟ, εφόσον απομακρυνθούν κατά τις αναδιαρθρώσεις στην αμυντική βιομηχανία, όταν αυτές αποφασισθούν.

- Υπάρχει συγκεκριμένο προσχέδιο για το «δεύτερο κύμα», στο οποίο περιγράφονται οι «δεξαμενές» από όπου θα αντληθούν οι επόμενοι 12.500 «διαθέσιμοι» (Δεκεμβρίου 2013), μεταξύ άλλων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τον χώρο της Υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η τρόικα σε όλα τα παραπάνω και αν τελικά θα δώσει στον κ.Μητσοτάκη την δίμηνη παράταση σχετικά με το «δεύτερο κύμα» διαθεσιμότητας που ζήτησε ο υπουργός

Κύκλοι του υπουργείου Δ��οικητικής Μεταρρύθμισης πάντως τονίζουν πως δεν έχει προκύψει κάποιο ζήτημα που να αφορούν εμπλοκή για το ζήτημα της κινητικότητας.