Η απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και η παρέμβαση για φθηνότερα προϊόντα θα είναι από πλευράς ΥΠΑΝ οι δύο τελευταίες μεταρρυθμίσεις για το 2013, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Task Force X.Ράιχενμπαχ.

« Με τις δύο αυτές νομοθετικές παρεμβάσεις, την παρέμβαση για φθηνότερα προϊόντα και υπηρεσίες και την παρέμβαση για απλούστευση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ολοκληρώνουμε το 2013 τις παρεμβάσεις που είχαμε υποσχεθεί. Είχαν προηγηθεί ο νέος επενδυτικός νόμος, οι παρεμβάσεις για την απλούστευση των εξαγωγών, οι νέες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις, το νέο πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς, για τις Κυριακές και τις εκπτώσεις μεταξύ άλλων» τόνισε.

O κ. K. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και με ταχύτητα, με συγκεκριμένες κινήσεις, έτσι ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να βρεθεί και πάλι σε ένα καινούργιο δρόμο».

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ έκανε λόγο «για μία εξαιρετική συνεργασία που ήταν πρόδηλη και σήμερα για ά��λη μια φορά και επιθυμώ να την υπογραμμίσω», ενώ συνεχάρη τον υπουργό για την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη.

Ανέφερε ακόμα ότι συζήτησαν για το μέλλον, τι θα γίνει με την επόμενη γενιά των μεταρρυθμίσεων και την επόμενη γενιά των Διαρθρωτικών Ταμείων και κονδυλίων, αλλά και το πώς μπορούν να βοηθηθούν και στο μέλλον οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.