​Τέλος στα σενάρια πως υπάρχει το σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων βάζει, προς παρόν, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Μέσω Τwitter (όπως συνηθίζει), ο κ. Θεοχάρης, απαντώντας σε έναν χρήστη, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «λανθασμένα, γραμμένα από στενή οπτική που δεν στηρίζονται πουθενά», αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων που θα επιτρέψουν μελλοντικά στο υπουργείο Οικονομικών να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο κάθε συναλλαγή και επομένως να γνωρίζει άμεσα τα έσοδα από ΦΠΑ που αναλογούν στο Δημόσιο.

troika.jpg

arthro.jpg

Σημειώνεται πως το θέμα προέκυψε μετά τις ανακοινώσεις για τις ��λλαγές τις οποίες προωθεί ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, στις οποίες ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκαν η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών και η παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους, ώστε να κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Πάντως, ο κ. Θεοχάρης υπεραμύνθηκε και της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι ο σημερινός σχεδιασμός για τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών είναι ο καλύτερος όσων έχει ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Αν δεν παινέψεις άλλωστε το σπίτι σου … θα πέσει και θα σε πλακώσει !!!