​Εξερχόμενος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ακόμα είναι σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μέγαο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τόνισε πως «η προετοιμασία πάει καλά, το πλαίσιο είναι σαφέστατο: όχι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων, διαρθρωτικές αλλαγές συζητήσαμε και θέλουμε να προωθήσουμε».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η απόσταση για το δημοσιονομικό κενό «γεφυρώνεται» και συμπλήρωσε ότι εδώ πρέπει να αναγνωριστεί και η «τεράστια επιτυχία που είναι πρωτοφανής», δηλαδή, όπως υπογράμμισε, «η Ελλάδα του 2014 θα είναι, όχι με όρους πρωτογενούς πλεονάσματος σε εντυπωσιακό επίπεδο, αλλά και με όρους δημοσιονομικού ελλείμματος θα είναι κάτω από την επιτήρηση, κάτω από το 3%».

Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί, πρόσθεσε και επισήμανε ότι φυσικά όλοι αυτοί οι στόχοι είναι στόχοι που απορρέουν από τη βιωσιμότητα χρέους.

Αναφερόμενος στα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι πολύ καθαρό το μήνυμα της κυβέρνησης για θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, όπως είπε, το ζήτημα των πλειστηριασμών, για το οποίο υπογράμμισε ότι «θα γίνει πράξη και θα νομοθετηθεί σαφέστατα» η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε επιπλέον ότι ζητήματ�� που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις δεν θα θιγούν άμεσα. Ακόμα συζητήθηκε διεξοδικά και το θέμα του ειδικού φόρου ακινήτων, για τον οποίο, όπως επισήμανε, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και υπάρχει σύγκλιση και ικανοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων, για να προσθέσει ότι και η σχετική συζήτηση στη Βουλή θα αναδείξει την πραγματικότητα των ρυθμίσεων, διότι, όπως συμπλήρωσε, έχουν γραφτεί και πράγματα ανακριβή.

Υπογράμμισε επίσης ότι εξετάστηκε διεξοδικά το πακέτο των μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς επίσης και εκείνο του υπουργείου Εργασίας, για το οποίο τόνισε ότι αφορά σε διαρθρωτικά μέτρα διαφάνειας και είσπραξης.

Σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία, τόνισε ότι ισχύει το πλαίσιο που έχει πει η κυβέρνηση, δηλαδή η πρόταση που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και το υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δει και άλλα διαρθρωτικά μέτρα «που είναι μέτρα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της οικονομίας», τα οποία είναι επωφελή για την κοινωνία γιατί είναι μέτρα που οδηγούν στη μείωση των τιμών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών αποχώρησε από τη σύσκεψη πριν από την ολοκλήρωσή της προκειμένου να μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.