​Ένας «δύσκολος χειμώνας» περιμένει την ελληνική κυβέρνηση, με πολλά καυτά μέτωπα ανοιχτά. Αυτό εκτιμά ο βρετανικός Economist, επισημαίνοντας ότι ο φόρος ακινήτων και η τιμή του πετρελαίου είναι δυο από τα θέματα «αγκάθια» που φέρνουν αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία και δημιουργούν προβλήματα στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Είναι η εποχή των κακών νέων» υποστηρίζει σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο επικαλείται το βρετανικό περιοδικό, εξηγώντας ότι ο σύμβουλος με την εν λόγω φράση, αναφέρεται στην αρχή του χειμώνα που σηματοδοτεί την έναρξη μιας ιδιαιτέρως δύσκολης περιόδου.

«Τότε, τα- στεγνά από μετρητά- ελληνικά νοικοκυριά θα αρχίσουν αν ανησυχούν για την τιμή του πετρελαίου. Ο νέος φόρος ακινήτων που αναμένεται να παρουσιαστεί στην βουλή στις 21 Νοεμβρίου είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος» και δεν αναμένεται να πάρει το πράσινο φως με την παρούσα μορφή του, επισημαίνει ο Economist.

Το οικονομικό περιοδικό κάνει αναφορά στην πρόσφατη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι σε αυτό το ήδη ασφυκτικό πλαίσιο, οι δανειστές πιέζουν περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά για την λήψη νέων μέτρων.

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας. Ωστόσο, αν συνεχίζει να κάνει κοιλιά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η νεόκοπη εμπιστοσύνη των αγορών σε μια ελληνική ανάκαμψη θα μπορούσε γρήγορα να ξ��θωριάσει» τονίζεται μεταξύ άλλων.