Πρώτη ανάρτηση 20.04

«Μαύρα σύννεφα» έχουν συσσωρευτεί πάνω από τις Βρυξέλλες για τα «παζάρια» της Ελλάδας με την τρόικα αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. Η ΕΕ, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, διαμηνύει ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, αλλά και ότι δεν βιάζεται να υπάρξει συμβιβασμός, με δεδομένο ότι τον Μάιο θα διεξαχθούν ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, κοινοτικός αξιωματούχος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «μας χωρίζει χάσμα μιλίων και δισεκατομμυρίων για το δημοσιονομικό κενό και τον προϋπολογισμό του 2014»!

Κατά την ίδια πηγή, η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει την εκταμίευση της επόμενη�� δόσης, ύψους 1,5 δις ευρώ, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup.

Oι Βρυξέλλες διαψεύδουν κατηγορηματικά επίσης ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των δανειστών για τους χειρισμούς απέναντι στην Ελλάδα. «Καμία διαφωνία με ΔΝΤ, η μόνη διαφωνία είναι με την ελληνική κυβέρνηση» τονίζουν!

Το μόνο που αποδέχονται οι εταίροι μας είναι να παραπεμφθεί ουσιαστικά η έναρξη της συζήτησης μετά τις ευρωεκλογές, με την όποια απόφαση να λαμβάνεται πολύ αργότερα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Ενόχληση του ΥΠΟΙΚ για τη δήλωση του κοινοτικού αξιωματούχου

Οι δηλώσεις του κοινοτικού αξιωματούχου προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του ΥΠΟΙΚ, του οποίου υψηλόβαθμος επίσης αξιωματούχος σχολίασε ότι «όποιος κάνει αυτή τη δήλωση την ώρα που γίνεται η διαπραγμάτευση θα πρέπει να έχει το θάρρος να πει και το όνομά του». Ουσιαστικά, στην Αθήνα θεωρούν ότι η συγκεκριμένη δήλωση αγγίζει τα όρια του σαμποτάζ.

Ο ίδιος αξιωματούχος μετέφερε μία διαφορετική εικόνα για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, από αυτήν που «φιλοτέχνησαν» οι Βρυξέλλες. «Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα» διευκρίνισε η ίδια ανώτατη πηγή του ΥΠΟΙΚ.

«Το αίτημα της τρόικας για μέτρα 2,9 δις. ευρώ δεν υφίσταται, ο πάγος έσπασε και πηγαίνουμε σε πιο λογικά νούμερα» πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ. Διευκρίνισε ακόμα ότι ελπίζει πως με την κατάθεση του προϋπολογισμού το Νοέμβριο θα υπάρξει πιο λογική προσέγγιση από την τρόικα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR