Τη διαβεβαίωση του ότι δε θα απολυθεί κανείς γιατρός από τον ΕΟΠΥΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον συνάδελφό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που διαρρέει ότι η τρόικα του ζητά 1200 απολύσεις από τον χώρο της υ��είας.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ωστόσο άλλα διαρρέουν και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί κατά την συνάντηση Κ.Μητσοτάκη- τρόικας η οποία αν και ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, τελικά αναβλήθηκε, χωρίς να έχει οριστεί το νέο ραντεβού!

Όπως γράφει το iatropedia.gr, μία λύση που εξετάζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που η τρόικα επιμείνει στις απολύσεις των γιατρών, είναι να μην ανανεώσει τις συμβάσεις γιατρών που σήμερα απασχολούνται στον ΕΟΠΥΥ με σύμβαση έργου. Άγνωστο όμως αν θα το δεχθεί η τρόικα καθώς και στο παρελθόν είχε τεθεί ανάλογο ζήτημα και είχε εκφράσει την άρνησή της.

Όλα πάντως θα γίνουν στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Πρωτοβ��θμιας Φροντίδας Υγείας και της δημιουργίας ενός νέου συστήματος όπου τις υπηρεσίες θα αγοράζει ο “νέος ΕΟΠΥΥ”. Έτσι θα μπούνε σε κινητικότητα τόσο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ όσο και οι εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι θα μετακινηθούν σε δομές του ΕΣΥ όπως Κέντρα Υγείας αλλά και σε νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες.