​Νέο πονοκέφαλο θα προκαλέσει σε εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες ένα mail που αναμένεται να λάβουν από ώρα σε ώρα, καθώς αυτό θα τους ενημερώνει πως θα πρέπει μέσα σε 21 ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 29 Νοεμβρίου να καταβάλουν 20 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο που απασχολούσαν κατά τον μήνα Αύγουστο του 2013.

Σύμφωνα με το Capital, «η εργοδοτική αυτή εισφορά αφορά όσους εργαζόμενους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους».

Το ΙΚΑ ξεκαθαρίζει πως το χαράτσι αφορά και στους απασχολούμενους στα οικοδομοτεχνικά έργα και πως η είσπραξη του δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για το 2011 και το 2012.

Το νέο χαράτσι, που επίσημα ονομάζεται ''Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων'' θα είναι για καλό …σκοπό, καθώς αναμένεται να δοθεί σε προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.

Γιατί τώρα;

Ο αναπάντεχος αυτός φόρος έρχεται να καλύψει το κενό στα ταμεία του ΙΚΑ από την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς προς τον ΟΕΚ.

Η είσπραξη του θα γίνει μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΔΙΑΣ όπως ακριβώς και οι τρέχουσες εισφορές.

Σε περίπτωση που οι εργοδότες τολμήσουν να κάνουν τους δύσκολους και το αγνοήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις διατάξεις περί αναγκαστικής είσπραξης, ενώ εάν καθυστερήσουν να το πληρώσουν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα τέλη, όσο δηλαδή είναι και το επιτόκιο της ΕΚΤ!

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star από την εκπομπή Live u