Ο ανάδρομος Ερμής φαίνεται πως έχει επηρεάσει κάργα την επικοινωνία στο υπουργείο Εργασίας, καθώς άλλα ακούμε από τον υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση και άλλα από τον υφυπουργό Εργασίας Β.Κεγκέρογλου!

Αρχικά, ακούσαμε τον πρώτο να μας ανακοινώνει πρωινιάτικά στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη πως η τρόικα έθεσε στο υπουργείο Εργασίας θέμα νέας μείωσης των συντάξεων και λίγο αργότερα είδαμε τον υπουργό Εργασίας να διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις!

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα επέλθουν στο επόμενο διάστημα στο ασφαλιστικό, αποσαφηνίζοντας πως οι όποιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν είναι ήδη θεσμοθετημένες. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τα σενάρια για επικείμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση μισθών και συντάξεων.

«Είναι δικοί μας εθνικοί σχεδιασμοί αυτά που κάνουμε στο ασφαλιστικό, όχι ό,τι μας υποδεικνύει η τρόικα. Αίρουμε στρεβλώσεις και αδυναμίες του ασφαλιστικού συστήματος. Το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν δομήθηκε σε υγιείς ασφαλιστικούς κανόνες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας ��ποκάλυψε ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2014 και θα ανέλθει σε πρώτη φάση στο 1,3%, επιβεβαίωσε την αλλαγή του νόμου περί ομαδικών απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα απαιτείται πλέον η υπογραφή υπουργού, ενώ επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες ότι συζητείται η επέκταση της ενοικίασης εργαζόμενων στο Δημόσιο.