Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα γ��α την κυβέρνηση, καθώς εκτός του ότι ξεκινά η συζήτηση στην βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντάται και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ Μητσοτάκης με τους τροικανούς με θέμα την κινητικότητα και τις απολύσεις από το Δημόσιο.

Υπενθυμίζουμε πως το πρώτο κύμα της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και τώρα σειρά παίρνει το δεύτερο (αφορά 12.500 υπαλλήλους), το οποίο θα πρέπει σύμφωνα με τους δανειστές να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του 2013.

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης έχει ζητήσει από τους εκπροσώπους της τρόικας μια μικρή χρονική παράταση προκειμένου να τελειώσουν και οι διαδικασίες αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού στους δήμους της χώρας, μιας και από αυτούς θα προέλθει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό εργαζομένων που θα τεθούν σε κινητικότητα.

«Αγκάθι» οι απολύσεις

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν γίνει και οι 4.000 απολύσεις από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με τον Κυρ.Μητσοτάκη να δηλώνει πως υπολείπονται περί τις 1.280 απολύσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και την τρόικα να εκφράζει ενστάσεις και αμφιβολίες για τα ... συγκεκριμένα νούμερα!

Τί θα γίνει με τα ΕΑΣ

Ερώτημα παραμένει το τι θα συμβεί με τις Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες και τη συρρίκνωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσ��ι να προσμετρηθούν οι αποχωρήσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στο σύνολο των απολύσεων που ζητά η τρόικα. Η τρόικα αρχικά απέρριψε αυτή την πρόταση και σήμερα οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν ξανά το θέμα

Χιλιάδες υποθέσεις υπαλλήλων εκκρεμούν στα δικαστήρια

Άλλο ένα μεγάλο αγκάθι στον υπολογισμό των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας ή απολύσεων είναι και αυτοί που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει στους συνομιλητές του, ότι θα πρέπει να προσμετρηθούν στις «αναγκαστικές αποχωρήσεις» και οι περίπου 6000 εργαζόμενοι των οποίων τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχουν ακόμα τελεσιδικήσει, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντη��η από την τρόικα.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν στο star.gr, εκτιμάται ότι εκκρεμούν προς εκδίκαση περί τις 6.000 υποθέσεις, ενώ όσοι από τους συμβασιούχους δεν δικαιωθούν –εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 5.000– θα τεθούν άμεσα εκτός Δημοσίου.

ΒΙΝΤΕΟ Star εκπομπή Live u