Δυο μέρες μετά από την αντιπαράθεσή τους στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα "αναμετρηθούν" εκ νέου, χωρίς να ..."διασταυρώσουν τα ξίφη" τους. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν κληθεί να μιλήσουν (σε διαφορετικές ώρες) στο συνέδριο της "Διεθνούς Διαφάνειας" με θέμα "κράτος και διαφθορά: ιχνηλατώντας καλές πρακτικές" που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το συνέδριο θα έχει τρεις ενότητες και συγκεκριμένα θα ασχολη��εί με τη διαφθορά στην Παιδεία, την Υγεία και τις εφορίες. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η ομιλία του παρ' ολίγον υπουργού Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά, Βασίλη Ράπανου (δεν είχε αποδεχθεί το διορισμό, αν και είχε ανακοινωθεί, επικαλούμενος λόγους υγείας), καθώς και της μέχρι πρόσφατα συνεργάτιδας στην Task Force για την Ελλάδα του Χορστ Ράϊχενμπαχ, Αυστριακής Εφα Λόϊντλ, αλλά και του γενικού γραμματέα Δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η πρόεδρος της "Διεθνούς Διαφάνειας" Ουζέτ Λαμπέλλ, η οποία με την ευκαιρία της εκδήλωσης θα έχει συναντήσεις στην Αθήνα με τον Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Συντονιστής στην εκδήλωση της "Διεθνούς Διαφάνειας" θα είναι ο ρεπόρτερ-ερευνητής του Star, Τάσος Τέλλογλου.