Αμετακίνητη είναι σε κάποια ζητήματα η τρόικα! Τι και αν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης διαβεβαιώνουν πως όσοι έχουν πραγματική οικονομική ανάγκη δεν πρέπει να φοβούνται όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, το θέμα είναι ότι οι κύριοι Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς κρατούν σ��ληρή στάση, βάζοντας στόχο όπως λένε τα μεγάλα ψάρια και δάνεια αλλά και όσους "κρύβονται" πίσω από την νομοθεσία! Βέβαια, κάτι τέτοια έλεγαν και παλιότερα και τελικά την πλήρωναν οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι!

Σύμφωνα με πληροφορ��ες, στην διώρη συνάντηση του υπ.Ανάπτυξης Κ.Χατζηδακη με την τρόικα, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να υπάρχει πρόταση για μια νέα ρύθμιση που δεν θα επιτρέψει να υπάρξει νομοθετικό κενό από τον Ιανουάριο του 2014.

Επίσης, όπως σχολίασαν κυβερνητικοί παράγοντες, η λύση που θα προωθηθεί «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών».

Επίσης, σημειώθηκε ότι εκκρεμεί η έγκριση από την τρόικα των δύο «οικονομικών» ορισμών σχετικά με τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» και τα «όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης», κριτήρια τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το θέμα των πλειστηριασμών.

Επιμένουν στην πλήρη απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων οι τροικανοί

Για τις εμπορικές μισθώσεις αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα συνεδρίαση των κυβερνητικών εταίρων, καθώς η τρόικα δεν δέχεται κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει ώστε οι νέες ρυθμίσεις να αφορούν στις νέες μισθώσεις. Στόχος όμως είναι να ολοκληρωθεί αυτή η εκκρεμότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

Για την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ που αφορά στην εξάλειψη των προβλημάτων στις τιμές βασικών προϊόντων και στον ανταγωνισμό σε βασικούς κλάδους της αγοράς, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 27 Νοεμβρίου 2013 από τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Κουρία που θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ακόμη, ενημερώθηκε η τρόικα ότι για τα logistics και την αδειοδότηση επιχειρήσεων η κυβέρνηση κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και προωθούνται εντός Δεκεμβρίου οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τέλος παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους της τρόικας η «πρωτοβουλία για την ανάπτυξη» που αφορά σε ένα πλάνο αναπτυξιακών δράσεων πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή.