Στα «μαχαίρια» βρίσκονται οι έμποροι και οι ξενοδόχοι μετά το αίτημα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

«Είναι παράλογο να ζητάμε από τους ξενοδόχους να λειτουργούν τα ξενοδοχεία τους σε παραθαλάσσιες περιοχές και θερινούς προορισμούς για 12 μήνες το χρόνο, παρά το γεγονός ότι η θάλασσα είναι ψηλά στις προτιμήσεις του Έλληνα επισκέπτη και του ξένου τουρίστα ακόμα και τον χειμώνα» δήλωσε με αιχμές ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία στα νησιά μας και τα τουριστικά καλοκαιρινά θέρετρα δεν λειτουργούν τον χειμώνα και προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί οι ξενοδόχοι επιμένουν να είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά ως “κράχτες” για όλες τις Κυριακές του χρόνου, όταν οι ίδιοι δεν λειτουργούν τα ξενοδοχεία τους παρά το χαμηλό ΦΠΑ και την εποχιακή απασχόληση» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο τουρισμός υποδέχεται τον επισκέπτη και το ελληνικό εμπόριο τον ακολουθεί. Γι’ αυτόν τον λόγο το Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας και οι βασικοί χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί διατηρούν τα εμπορικά καταστήματά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν.Οι Αντιπεριφερειάρχες και οι λοιποί φορείς έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν με τις τοπικές τους κοινωνίες και όχι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΣΕΤΕ και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΝ που υποτιμούν το ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης» κατέληξε ο κ. Κορκίδης.