Το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν ένα κοινό: η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη σήμερα, καθώς στο ένα έχουν επέμβει τα ΜΑΤ και στο άλλο έχει επέμβει η τρόικα με άγριες θέσεις όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών .

Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα συζητήσουν με τον Κ. Χατζηδάκη για την άρση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας από 1.1.2014, με την κυβέρνηση να επιμένει στην δέσμευση της ότι δεν θα κινδυνεύσει η α΄ κατοικία όσων βρίσκονται σε αδυναμία λόγω κρίσης για να πληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες.

«Σήμερα και την Παρασκευή θα δείξουν οι ελεγκτές τις πραγματικές προθέσεις τους» έλεγε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, ενόψει των κρίσιμων τετ-α-τετ που θα έχουν διαδοχικά οι υπουργοί κύριοι Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκη και Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να επιμείνει στην θέση της κυβέρνησης ότι η πρώτη κατοικία δεν πρέπει να κινδυνεύσει για όσους πλήττονται από την κρίση και δεν έχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία παρά μόνο το σπίτι τους. Αντιθέτως, θα ανοίξει ο δρόμος για όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και υψηλές καταθέσεις, και για τους οποίους στην κυβέρνηση λένε πως «οχυρώνονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις που ι��χύουν για τους οικονομικά αδύναμους.

Δεν αποκλείεται όμως να συζητηθεί και μια σταδιακή άρση της προστασίας, ανάλογα με το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο στον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης για να το μειώνει περαιτέρω κατά βούληση χρόνο με το χρόνο, προστατεύοντας σταδιακά όλο και λιγότερους δανειολήπτες.
ΒΙΝΤΕΟ STAR Εκπομπή Live U