Κατά 62 δισ. ευρώ μειώθηκε ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους της Ελλάδας το 2012!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον ισολογισμό και τον απολογισμό του 2012, την οποία παρέδωσε ο πρόεδρός του Ιωάννης Καραβοκύρης στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το εθνικό χρέος μειώθηκε κατά 62 δις, ευρώ το 2012, από τα 365 δισ. ευρώ στα οποία ανερχόταν το ύψος του την προηγούμενη χρονιά.

«Οι διαπιστώσεις μας έχουν μια συνέχεια σε σχέση με το παρελθόν, αλλά φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως οι κόποι και η στέρηση του ελληνικού λαού δεν πηγαίνουν χαμένοι, διότι κάποια σημεία αρχίζουν να βελτιώνονται» είπε ο κ. Καραβοκύρης, προσθέτοντας ότι «ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους, από 365 δισεκατομμύρια είδαμε να μειώνεται κατά 62 δισεκατομμύρια» δήλωσε ο κ. Καραβοκύρης στον κ. Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου διευκρίνισε πάντως ότι παραμένουν αποκλίσεις στον τομέα των εσόδων, από την είσπραξη οφειλών σε πρόστιμα ή σε φόρους ή σε διάφορους άλλους λόγους.

Ότι έχει γίνει «μία πολύ καλή δουλειά» δήλωσε από την πλευρά του, παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο πρόεδρος της Βουλής. «Η συνεργασία μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αγαστή» τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν περιθώρια σύσφιξης των σχέσεων με το Ελεγκτικό Συνέδριο».