«Η Ελλάδα είναι πάλι στη μόδα για τους επενδυτές» αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Wirtschaftsblatt της Αυστρίας, επισημαίνοντας ότι ο βασικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημείωσε αύξηση κατά 150% από τον Ιούνιο του 2012.

Η αυστριακή εφημερίδα εκτιμά ότι «παρά τις προειδοποιήσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, η πολιτική της λιτότητας αποφέρει καρπούς και η αγορά κεφαλαίων γιορτάζει μια αξιοσημείωτη επιστροφή» και υπογραμμίζει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τις δεύτερες καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο μετά τη Βενεζουέλα!

Όπως εκτιμά η αυστριακή εφημερίδα, το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στην υποβάθμιση της Ελλάδας από βιομηχανική σε αναδυόμενη οικονομία, υπενθυμίζοντας ότι μπορεί να αναγκάστηκαν τότε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα επενδυτικές και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες επιτρέπεται να επενδύουν μόνο σε βιομηχανικές χώρες, «sτη θέση τους, όμως, ήρθαν τα emerging-markets-funds». «Σε αυτό το περιβάλλον είναι ελκυστική μια σχετικά ανεπτυγμένη χώρα» εξηγεί η αυστριακή εφημερίδα.

«Το κεφάλαιο βρίσκει εδώ και καιρό το δρόμο προς την Ελλάδα», επισημαίνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και παραθέτει στοιχεία της βάσης δεδομένων της Bloomberg, σύμφωνα με τα οποία επενδυτικές εταιρείες έχουν επεκτείνει έως 129% τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη η εισροή κεφαλαίων αυξήθηκε κατά περίπου 15%.