​«Οι καταναλωτές αγκάλιασαν το καινούργιο εκπτωτικό δεκαήμερο και τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές» δήλωσε σήμερα στο STAR και την εκπομπή Live U ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης..

Μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου για το χθεσινό άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός εκτίμησε πως «το πείραμα με τις Κυριακές πέτυχε», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών ο κ.Χατζηδάκης διαβεβαίωσε πως «δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς»

«Ισχύει στο ακέραιο αυτό που είχε πει και ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι πως καμία πρώτη κατοικία δεν θα κινδυνεύσει» είπε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό το έχει δεχτεί και η τρόικα.

«Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει μια συζήτηση με τους δανειστές, έτσι ώστε μέχρι τέλος του έτους να έχουμε καταλήξει. Αυτοί που θα πρέπει να φοβούνται είναι όσοι κρύβονταν πίσω από διατάξεις και δεν πληρώνουν ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν» πρόσθεσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τις εμπορικές μισθώσεις, ο κ.Χατζηδάκης τόνισε πως η τρόικα επιθυμεί πλήρης απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων και η σύμβαση να εξαρτάται μόνο από την συμφωνία του ιδιοκτήτη και του εμπόρου.

Θ.Σκορδάς: «Όποιος είχε μάτια είδε» για τα καταστήματα την Κυριακή

«Όποιος είχε μάτια χθες και έβλεπε, είδε» σχολίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς, σχετικά με το πώς κινήθηκε η αγορά την Κυριακή με ανοικτά καταστήματα, τονίζοντας πως οι αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν ήταν περιορισμένες

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου θα πρέπει να αποφασίσουν οι αντιπεριφερειάρχες για τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές στις περιφέρειές τους, πέραν των 7 προαιρετικών Κυριακών το έτος (4 πρώτες Κυριακές των εκπτωτικών περιόδων, δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και μία πριν το Πάσχα).

«Ισχύει αυτό μόνο για τα μικρά καταστήματα και μιλάμε για ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εάν (οι αντιπεριφερειάρχες) δεν το ανακοινώσουν έως την Κυριακή, θα π��όκειται για παράβαση και θα υπάρχει ζήτημα».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star