Ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να ανοίξει τις εργασίες της ημερίδας «Ο Νότος για την Ανάπτυξη (South for Growth)» που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με στόχο να ενθαρρύνει τον διάλογο για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στις χώρες που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση και ανάμεσα στους ομιλητές είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Συμμετέχουν, επίσης, ευρωβουλευτές καθώς και δημ��σιογράφοι από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του, ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου ο Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας, καθώς στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίθεση… συμπόνιας από τον Γερμανό Σουλτς: Να αποδοθούν ευθύνες για τα μνημόνια σε Ελλάδα

Σε άρθρο του στην εφημερίδα La Repubblica, ο κ.Σουλτς πήρε το μ��ρος των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου και ειδικά της Ελλάδας, τονίζοντας πως δεν αρκούν η λιτότητα και οι συγγνώμες αλλά πρέπει κάποιος να αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες.