Αυξημένη κίνηση στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, αλλά περιορισμένες πωλήσεις και χαμηλότερες από εκείνες της Παρασκευής και του Σαββάτου, διαπιστώνουν οι έμποροι για την πρώτη Κυριακή κατά την οποία άνοιξαν τα μαγαζιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδη, «τα στοιχεία της ΕΣΕΕ δείχνουν ότι οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες βοήθησαν πολύ στην επισκεψιμότητα του κέντρου των πόλεων και τις αγορές συγκεκριμένων περιοχών. Στι�� περισσότερες αγορές, οι πωλήσεις της Κυριακής ήταν περιορισμένες και χαμηλότερες των πρώτων δύο ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ως σημαντικό κέρδος της ημέρας θα μπορούσα να χαρακτηρίσω μόνο το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό είδαμε πολλές οικογένειες να επισκέπτονται την αγορά και τα μαγαζιά όλοι μαζί».

«Σε γενικές γραμμές, τα κυριακάτικα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των καταστηματαρχών, σε αντίθεση με το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, που η κίνηση ήταν αυξημένη κατά περίπου 30% σε σύγκριση με την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των "μίνι" φθινοπωρινών εκπτώσεων», συνέχισε ο κ. Κορκίδης, επισημαίνοντας πως το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Γλυφάδας, είχαν την περισσότερη κίνηση.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου και εμπόρου για το άνοιγμα ή μην την Κυριακή αποτέλεσε τον κυριότερο παράγοντα για το πόσες τοπικές αγορές και εμπορικά καταστήματα έχει νόημα να ξαναλειτουργήσουν Κυριακή ή όχι.