Να βρεθεί η χρυσή τομή με τις απαιτήσεις των δανειστών επιχειρεί με εντατικούς ρυθμούς η κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Για κρίσιμες στιγμές κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών και στέλνει μήνυμα για ψυχραιμία

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Ανεβήκαμε το Κιλιμάντζαρο και στα εκατό μέτρα που απομένουν κινδυνεύουμε να πέσουμε» δήλωσε στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τα αγκάθια στη διπραγματευση με τη τρόικα είναι:

Λήψη πρόσθετων μέτρων 2 δις για το 2014

Λουκέτο σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Ολοκλήρωση του προγράμματος κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Απολύσεις 4.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2013

Απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων

Εσοδα 2 δις απο φορολόγηση ακινήτων

«Κανένας φτωχός άνθρωπος δεν έχει να φοβάται αφού δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος Κατσέλη», υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, επισημαίνει όμως με νόημα ότι: «αυτοί οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις όποιες ρυθμίσεις είναι όσοι απλώς δεν έχουν ένα σπίτι, αλλά περισσότερα σπίτια και καλυπτόμενοι πίσω από τις διατάξεις αυτές στην πραγματικότητα κερδίζουν ενώ δεν θα έπρεπε».

Την ίδια ώρα όμως πληθαίνουν οι φωνές των βουλευτών τόσο από τη ΝΔ όσο και απο το ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους τόσο στο ενδεχόμενο νέων μέτρων όσο και για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε συνεργάτης του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής «αυτήν την ώρα όλοι πρέπει να σφίξουν τα δόντια προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα πράγματι δύσκολο και αντιδημοφιλές πρόγραμμα και να περιμένουν άμεσα πλέον τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που δεν θα αργήσουν να φανούν».