«Στην Ελλάδα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διάσωσης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Der Tagesspiegel.

«Ιρλανδία και Ισπανία θα ολοκληρώσουν προσεχώς με επιτυχία το πρόγραμμά τους. Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και στην Ελλάδα επίσης υπάρχει σημαντική πρόοδος» τόνισε ο Σόιμπλε

Ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας υποστήριξε ότι εκεί όπου η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση, τα χρέη είναι χαμηλότερα. «Γι' αυτό κι εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση καλύτερα απ' ό,τι άλλοι» πρόσθεσε, ενώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη ανέφερε ότι η Γερμανία στηρίζει τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση. Όπως ισχυρίσθηκε οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Ο Σόιμπλε ερωτήθηκε και για το εάν οι Χριστιανοδημοκράτες θα διατηρήσουν το υπουργείο Οικονομικών, στην κυβέρνηση συνεργασίας που αναμένεται να σχηματισθεί, αλλά αντί να απαντήσει επί της ουσίας γέλασε και δήλωσε: «Σε αυτή την ερώτηση και σε όλες τις παραλλαγές της απαντώ πάντα μ' ένα φιλικό χαμόγελο».