​Την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2016, για χρέη κάτω των 200.000 ευρώ προς το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητούν με σχετική τροπολογία που κατέθεσαν εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές, με επικεφαλής τους Ν. Σταυρογιάννη και Ιω. Κουράκο.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, οι 9 βουλευτές επισημαίνουν πως «οι πολίτες συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών, ως δανειολήπτες, φορολογούμενοι, εργοδότες και ασφαλισμένοι», επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την μέχρι τώρα στάση της απέναντι στο θέμα αυτό .

«Στο διάστημα των τελευταίων μηνών, ούτε η κυβέρνηση έφερε νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος προς έγκριση στην εθνική αντιπροσωπεία, ούτε η αντιπολίτευση υλοποίησε την δέσμευσή της για κατάθεση πρότασης νόμου για την επίλυση του ζητήματος της λήξης της περιόδου αναστολής πλειστηριασμών», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές.

Τη ρύθμιση προτείνουν οι βουλευτές Ν. Σταυρογιάννης, Ιω. Κουράκος (μέλη του πολιτικού φορέα "Νέα ΜΕΡΑ"), Ο. Βουδούρης, Μ. Μπόλαρης, Δ. Ανδρουλάκης, Π. Μουτσινάς, Γ. Κασαπίδης, Θ. Παραστατίδης, καθώς και ο Ν. Νικολόπουλος (επικεφαλής του "Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος".

Υπενθυμίζουμε ο σχεδιασμός που εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα προβλέπει την σταδιακή άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών από τον Ιανουάριο 2014για ακίνητα αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ …