Διέψευσε τις κατηγορίες περί παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Θοδωρής, ο οποίοςπροσήλθε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να καταθέσει κάτω από άκρα μυστικότητα.

Επίσης, ο κ. Δραβίλας, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη περί παρακολουθήσεων βουλευτών, τόνισε μάλιστα τόνισε ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες αλλά κάνει μία αποτύπωση των κλήσεων.

Παράλληλα, ο κ.Δραβίλας διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων» και φέρεται να έκανε λόγο για ένα όχημα, τζιπ, που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα.

Ο διοικητής της ΕΥΠ πάντως, φέρεται να άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς προκύπτουν από τους παρόχους σε συνεργασία με τις εκάστοτε εισαγγελικές αρχές που δίνουν εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Τα αίματα άναψαν κατά την έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν βουλευτές-μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές. Μάλιστα, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, προειδοποίησε ότι αν δεν αποκαλυφθούν τα ονόματα των προσώπων, θα αποσυρθεί από τη σημερινή ακρόαση.