​Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει λύση για τον φόρο ακινήτων και προετοιμάζεται για την άφιξη των τροικανών, οι οποίοι σύμφωνα με το Reuters δεν θα έρθουν αν δεν υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών εκτίμησε πως η Ελλάδα θα έχει μικρό αλλά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους, τουλάχιστον, 400 εκατ. ευρώ!

Η αρχική πρόβλεψη ήταν για ύφεση 4,5% εφέτος, ενώ σήμερα αυτές οι εκτιμήσεις έχουν αναθεωρηθεί προς το καλύτερο, καθώς η ύφεση υπολογίζεται να κλείσει στο 4% μετά και τις τεράστιες θυσίες των πολιτών.

Ο κ.Σταϊκούρας εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την εξέλιξη του φαινομένου της ανεργίας, επισημαίνοντας πως ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των ανέργων έχει μειωθεί σημαντικά από τα μέσα του 2012, από 42,8% που ήταν τον Ιούλιο του 2012 περιορίστηκε στο 10,1% τον Ιούλιο του 2013.

Οι 4 προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ

-Πρώτη προτεραιότητα, η επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και η θεσμική ενδυνάμωση κανόνων και πρακτικών χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και πειθαρχίας .

-Δεύτερη προτεραιότητα αποτελεί η σταθεροποίηση της οικονομίας, η ανάταξη το 2014 και η επίτευξη διατηρήσιμης ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

-Τρίτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, είναι η ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

-Τέταρτη προτεραιότητα, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, είναι η διαμόρφωση των συνθηκών για την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2014.