Με το δεξί θα μπει ο μήνας για 660.000 αγρότες, οι οποίοι θα λάβουν αύριο 1η Νοεμβρίου την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ!

Μάλιστα, η λίστα με τους δικαιούχους έχει ήδη αποσταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ, προκειμένου να αρχίσει αύριο η πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε δικαιούχου με το αντίστοιχο ποσό και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούν οι δικαιούχοι να έχουν πρόσβαση στα ποσά τους.

Επίσης, μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ��νημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησής τους, εξαιτίας των οποίων δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής.

Ποιοι θα πάρουν το παραδάκι πριν τις γιορτές;

Η πληρωμή των δικαιούχων, στις αιτήσεις των οποίων εντοπίστηκαν προβλήματα, θα γίνει μετά τη διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013 και προβλέπεται για την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Τσαυτάρης: Πραγματικός πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας ο τομέας της γεωργίας

Ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των χρημάτων την παρούσα στιγμή εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

«Σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.