Το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου έριξε στο τραπέζι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου στην χώρα μας με το επιχείρημα πως η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα να είναι κατά 30%-40% υψηλότερη από τον μέσον όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και ο Σεργκέι Λαβρόφ, έδειξε την κατανόησή του, ωστόσο δεν δεσμεύτηκε για κάτι τέτοιο, αφού ο ίδιος είναι κρατικός αξ��ωματούχος και η ιδιωτική επιχείρηση Gazprom είναι αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις .

Πάντως πηγές του Μαξίμου τονίζουν πως ο Λαβρόφ ήταν θετικός στο να υπάρξει μείωση της τιμής του φυσικού αερίου!

Συνάντηση Παπούλια-Λαβρόφ

Ο Ρώσος αξιωματούχος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της επίσκεψης στην Ελλάδα του κ.Λαφρόφ.

Ο κ. Παπούλιας έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των φτωχών, όπως είπε, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας.

Επίσης, ο κ. Παπούλιας εκθείασε τη στάση της Ρωσίας και προσωπικά του κ. Λαβρόφ όσον αφορά την αποφυγή διεθνούς σύγκρουσης, με αφορμή την κρίση στη Συρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ για το ένα εκατομμύριο Ρώσους πολίτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα φέτος, ελπίζοντας ότι το 2014 θα γίνουν δύο εκατομμύρια, και τόνισε ότι αυτό ήταν μία εξαιρετική συμβολή για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαβρόφ ευχαρίστησε για τη θαυμάσια διοργάνωση της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιανουάριο στο Σότσι, ενώ έκανε αναφορά στην πνευματική εγγύτητα, όπως είπε, που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Παπούλια στη Συρία, ο Ρώσος υπουργός υπογράμμισε: «Τα προβλήματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα και καμία χώρα, όσες δυνάμεις και αν διαθέτει, δεν μπορεί να τα διευθετήσει από μόνη της. Απαιτούνται συλλογικές προσπάθειες, ιδιαίτερες συμμαχίες ομοϊδεατών, θα έλεγα, για τη διευθέτηση προβλημάτων όπως αυτό της Συρίας»