Όσοι ονειρευόσασταν να κάνετε τα ψώνια σας την Κυριακή, μάλλον θα πρέπει να το… ξεχάσετε!

Λίγες ημέρες πριν την «πρεμιέρα» της πρώτης Κυριακής, από τις επιπλέον επτά, που θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα και οι περισσότεροι επιχειρηματίες λένε πώς δεν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ όσοι θα αποπειραθούν «τρέμουν» τις οικονομικές ζημιές που θα τους προκαλέσουν.

«Επειδή εμείς είμαστε οικογενειακή επιχείρηση και δουλεύουμε πολλές ώρες την ημέρα καλό θα ήταν να μην ανοίγουμε τις Κυριακές για ��α έχουμε λίγο χρόνο να δούμε το σπίτι μας, τώρα αναγκαστικά θα ανοίξουμε.

Πιστεύω ότι είναι δώρον άδωρον γιατί όλη την εβδομάδα 12 ώρες είμαστε ανοιχτά, και δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά ο κόσμος», λέει στο Star, ιδιοκτήτρια καταστήματος ενδυμάτων.

«Εγώ θα προτιμούσα να μην ανοίγουν τα καταστήματα, ο κόσμος αν είχε τα χρήματα θα έβγαινε οποιαδήποτε άλλη μέρα να ψωνίσει», λέει άλλος επιχειρηματίας, ο οποίος εξηγεί ότι δεν είναι μόνο το οικονομικό κόστος, αλλά και το ψυχολογικό.

Από την άλλη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας υποστηρίζει ότι το νέο μέτρο γίνεται για καλό, αφού η μέχρι τώρα πορεία της αγοράς φαίνεται να οδηγεί στην καταστροφή.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο από το δελτίο του Star.