Οι «καβάτζες» των Ελλήνων καταθετών τελειώνουν!! Οι αβάσταχτοι φόροι και οι περικοπές μισθών και συντάξεων οδηγούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους πολίτες στα τραπεζικά ταμεία και στα ΑΤΜ, μειώνοντας τα αποθέματα τους σε ευρουλάκια!

Τον Σεπτέμβριο, μειώθηκε εκ νέου το απόθεμα των καταθέσεων των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι καταθέσεις των νοικοκυριών εμφάνισαν τον Σεπτέμβριο μείωση της τάξης του 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 135,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το τέλος του 2008 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 75,3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως καμιά άλλη χώρα δεν έχει καταγράψει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα, ενώ και οι προβλέψεις για το μέλλον των ελληνικών καταθέσεων είναι δυσοίωνες!

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη οι καταθέσεις των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω τον Οκτώβριο και έως τα τέλη του έτους, καθώς η καθυστέρηση στην εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος και στην αποστολή των εκκαθαριστικών ΦΑΠ έχει οδηγήσει στη συσσώρευση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων τους τελευταίους μήνες του χρόνου.