​Εικοσάλεπτη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ.Σαμαράς ανέπτυξε στην κυρία Μέρκελ τις ελληνικές θέσεις για την κατάσταση της οικονομίας και της τόνισε ότι η Ελλάδα αισθάνεται δικαιωμένη για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, ξεκαθαρίζοντας πως οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα μέτρα.

O Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με την κ. Μέρκελ το θέμα διαχείρισης του δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την Αθήνα είναι 500 εκατ. ευρώ, ενώ η Τρόικα ισχυρίζεται πως φτάνει τα 2 δισ ευρώ.

Ακόμη συζητήθηκε η επίσπευση της χρηματοδότησης με την κ.Μέρκελ να ξεκαθαρίζει ωστόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι «δεν είναι δουλειά της καγκελαρίου» να υποδείξει στην τρόικα ποια και τι μέτρα θα ληφθούν και πώς θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι και καταγεγραμμένοι στο Μνημόνιο στόχοι. Το Βερολίνο αποδέχεται ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα για τον τρόπο που θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι, αλλά όχι «πολιτική» συζήτηση επί του ίδιου του περιεχομένου του Μνημονίου.