Μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει συνεχώς το τελευταίο διάστημα ότι δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ωστόσο ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός, φαίνεται ότι έχει άλλη άποψη.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εφημερίδα "Τα Νέα", έκανε μια δήλωση που πιθανότατα θα προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να λέει "κανένα μέτρο".

Η τρόικα φέρ��ται να πιέζει για νέα μέτρα, ώστε να καλυφθεί το κενό των 2,5 δισ. ευρώ και η ελληνική πλευρά αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, ενόψει της επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στη χώρα μας.

«Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έν��ντι 2,5 δισ. της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ, όμως, από κάπου πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του 'κενού' οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει απόσταση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι αν πάμε στο "κανένα μέτρο", θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε και θα σταματήσει κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους.