Την εκτίμηση ότι η εσωτερική υποτίμηση οδηγεί σε αδιέξοδο και ισοδυναμεί με δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ενώπιον του προέδρου και της ανώτατης ηγεσίας της ΕΕ, μιλώντας σήμερα το πρωί, στις Βρυξέλλες.

«Οι εταίροι μας, πρόσθεσε, καταλογίζουν στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο μεταρρυθμιστική απροθυμία και ολιγωρία, καθώς και αποτυχία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ίσως αυτό να αληθεύει. Εκείνο, όμως, που από πλευράς μου θέλω να τονίσω, είναι ότι τη διαχρονική αυτή υστέρηση την πληρώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο» υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης εργαζομένων- εργοδοτών και κοινοτικών αξιωματούχων, με θέμα την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνικής συνοχής.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόσθεσε ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με γραφειοκρατικού σχεδιασμούς και ζήτησε ριζοσπαστικές επιλογές για να αναγεννηθεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών: «Ο πολιτικός χρόνος, όπως και οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης "τρέχουν" γρηγορότερα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης καλούνται να ξαναδούν τη δημοσιονομική πολιτική όχι ως δόγμα λιτότητας αλλά ως εργαλείο ανάπτυξης».